fidesz-orbanviktor
fidesz-orbanviktor
Életrajzok
 
Egyéb
 
FIDESZ felépítése
 
Orbán Viktor beszédei
 
Szavazás
Mi lesz a kormány sorsa?

2010-ig helyén marad
előrehozott választások lesznek
Gyurcsány távozik de a kormány marad
a népharag elsöpri erőszakos módon
a népszavazás hatására új választás
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Idő
 
számláló
Indulás: 2007-10-26
 
2006-os választási dal
 
Hírek
Hírek : Őszöd ára

Őszöd ára

xxx  2007.10.29. 17:26

Elkészültek a Fidesz módosító indítványai a 2008-as költségvetéshez. A párt ezzel az indítvány-csomaggal az egyre mélyülő szociális válságot próbálja megfékezni.

Az Országgyűlés Költségvetési, Pénzügyi és Számvevőszéki Bizottságának elnöke elmondta: a 2006-2010-es ciklus nem más, mint Őszöd ára. A kormány rossz politikájának árát ugyanis ekkor fizetjük meg. Kijelentette, hogy a pénzügyminiszterünk alkalmatlan feladatának ellátására, és ez megmutatkozik az ország egyre romló teljesítményében is.

Mindemellett - hangsúlyozta a politikus - kiemelkedően magas adóterheltségű ország a miénk, ugyanis az embereket sújtó adókat tekintve harmadikak vagyunk az unióban. Valamint egyetlen konvergencia-kritériumot sem fogunk tudni teljesíteni a következő évben, s éppen ezért mondható ki - fogalmazott Varga Mihály -, hogy a 2008-as költségvetés nem a felzárkózás, hanem a leszakadás költségvetése lesz.

Mindezeket szem előtt tartva alkotta meg a Fidesz a 2008-as költségvetést módosító indítvány-csomagját, mely a családok leszakadását, teljes elszegényedését kívánja megakadályozni - tudatta a politikus.

Ez az alapcsomag három nagyobb részcsomagra tagolódik. Az első csomag az oktatási és szociális intézmények támogatását tűzte ki célul. Oktatási célokra 60, szociális juttatások növelésére 25, az önkormányzatok támogatására pedig 10 milliárd forintot csoportosítana át ezen csomagon belül a Fidesz - tudtuk meg a szakpolitikustól.

Varga Mihály elmondta: a második csomag célja a munkahelyteremtés elősegítése és a vállalkozások támogatása lenne. Ezen belül vállalkozástámogatásra 5, turisztikai célokra 10, gazdaságfejlesztésre 45, a foglalkoztatás fejlesztésére pedig 20 milliárd forintot kívánnak átcsoportosítani.

A harmadik csomagot pedig az egészségügy fejlesztése és támogatása érdekében dolgozták ki. A politikus kifejtette: a gyógyszerkasszának 23 milliárdot szánnának, gyógyító-megelőző ellátások fejlesztésére pedig 50 milliárd forintot csoportosítanának át.

Így összességében tehát - hívta fel a figyelmet a képviselő - mintegy 250 milliárd forintos átcsoportosításról van szó az elkészült módosító indítvány-csomagban. Ezzel jeleznék a kormányzat számára, hogy van más forgatókönyv a pénzek elosztására, még ilyen körülmények között is, amelyben az ország most van.

A fent említett három csomag mellett még két kiemelt javaslatot fog benyújtani a Fidesz - tájékoztatott a politikus. Az egyikben a főállású anyaság támogatását javasolják. Jelenleg ugyanis - mint mondta - 27 ezer forint a főállású anyák havi támogatása, s a kormány ennek inflációs emelését nem tervezi 2008-ban. A Fidesz ezt minimum a duplájára kívánja növelni (hogy a támogatás legalább a minimálbér szintjét elérje), s az ehhez szükséges forrásokat az új kormányzati negyedre szánt költségek csökkentésével kívánják előteremteni.

A másik javaslat pedig a mozgáskorlátozottak támogatására vonatkozik. Számukra ugyanis - húzta alá Varga Mihály - alapvelő fontosságú kérdés az, hogy rendelkezzenek a helyváltoztatás képességével. Így ezzel az indítvánnyal a mozgáskorlátozottak könnyebb helyváltoztatását - s ezzel a felzárkóztatásukat - szeretnék elősegíteni. Ennek tükrében javasolják, hogy a mozgáskorlátozottak gépkocsi-beszerzési és közlekedési támogatását növelje meg a kormány 2008-ban. Ennek a forrása pedig - tudatta a képviselő - a Miniszterelnöki Hivatal Központi Igazgatósága lenne.

Varga Mihály még hozzátette: az általa ismertetett kérdéskörök alkotják a Fidesz által benyújtandó módosítások gerincét, ezeket kezeli a párt kiemelt fontosságú vitapontokként. De - jelentette ki - ha bármelyik képviselőjük egyéb módosító javaslatot be szeretne nyújtani a költségvetéshez, azt természetesen bármikor megteheti.

 
egyéb oldalak
 
FIDESZ története
 
FIDESZ dokumentumok
 
Interjúk Orbán Viktorral
 
Galériák
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Naptár
2018. Október
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel f&#251;szerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!