fidesz-orbanviktor
fidesz-orbanviktor
Életrajzok
 
Egyéb
 
FIDESZ felépítése
 
Orbán Viktor beszédei
 
Szavazás
Mi lesz a kormány sorsa?

2010-ig helyén marad
előrehozott választások lesznek
Gyurcsány távozik de a kormány marad
a népharag elsöpri erőszakos módon
a népszavazás hatására új választás
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Idő
 
számláló
Indulás: 2007-10-26
 
2006-os választási dal
 
Hírek
Hírek : Őszöd ára

Őszöd ára

xxx  2007.10.29. 17:26

Elkészültek a Fidesz módosító indítványai a 2008-as költségvetéshez. A párt ezzel az indítvány-csomaggal az egyre mélyülő szociális válságot próbálja megfékezni.

Az Országgyűlés Költségvetési, Pénzügyi és Számvevőszéki Bizottságának elnöke elmondta: a 2006-2010-es ciklus nem más, mint Őszöd ára. A kormány rossz politikájának árát ugyanis ekkor fizetjük meg. Kijelentette, hogy a pénzügyminiszterünk alkalmatlan feladatának ellátására, és ez megmutatkozik az ország egyre romló teljesítményében is.

Mindemellett - hangsúlyozta a politikus - kiemelkedően magas adóterheltségű ország a miénk, ugyanis az embereket sújtó adókat tekintve harmadikak vagyunk az unióban. Valamint egyetlen konvergencia-kritériumot sem fogunk tudni teljesíteni a következő évben, s éppen ezért mondható ki - fogalmazott Varga Mihály -, hogy a 2008-as költségvetés nem a felzárkózás, hanem a leszakadás költségvetése lesz.

Mindezeket szem előtt tartva alkotta meg a Fidesz a 2008-as költségvetést módosító indítvány-csomagját, mely a családok leszakadását, teljes elszegényedését kívánja megakadályozni - tudatta a politikus.

Ez az alapcsomag három nagyobb részcsomagra tagolódik. Az első csomag az oktatási és szociális intézmények támogatását tűzte ki célul. Oktatási célokra 60, szociális juttatások növelésére 25, az önkormányzatok támogatására pedig 10 milliárd forintot csoportosítana át ezen csomagon belül a Fidesz - tudtuk meg a szakpolitikustól.

Varga Mihály elmondta: a második csomag célja a munkahelyteremtés elősegítése és a vállalkozások támogatása lenne. Ezen belül vállalkozástámogatásra 5, turisztikai célokra 10, gazdaságfejlesztésre 45, a foglalkoztatás fejlesztésére pedig 20 milliárd forintot kívánnak átcsoportosítani.

A harmadik csomagot pedig az egészségügy fejlesztése és támogatása érdekében dolgozták ki. A politikus kifejtette: a gyógyszerkasszának 23 milliárdot szánnának, gyógyító-megelőző ellátások fejlesztésére pedig 50 milliárd forintot csoportosítanának át.

Így összességében tehát - hívta fel a figyelmet a képviselő - mintegy 250 milliárd forintos átcsoportosításról van szó az elkészült módosító indítvány-csomagban. Ezzel jeleznék a kormányzat számára, hogy van más forgatókönyv a pénzek elosztására, még ilyen körülmények között is, amelyben az ország most van.

A fent említett három csomag mellett még két kiemelt javaslatot fog benyújtani a Fidesz - tájékoztatott a politikus. Az egyikben a főállású anyaság támogatását javasolják. Jelenleg ugyanis - mint mondta - 27 ezer forint a főállású anyák havi támogatása, s a kormány ennek inflációs emelését nem tervezi 2008-ban. A Fidesz ezt minimum a duplájára kívánja növelni (hogy a támogatás legalább a minimálbér szintjét elérje), s az ehhez szükséges forrásokat az új kormányzati negyedre szánt költségek csökkentésével kívánják előteremteni.

A másik javaslat pedig a mozgáskorlátozottak támogatására vonatkozik. Számukra ugyanis - húzta alá Varga Mihály - alapvelő fontosságú kérdés az, hogy rendelkezzenek a helyváltoztatás képességével. Így ezzel az indítvánnyal a mozgáskorlátozottak könnyebb helyváltoztatását - s ezzel a felzárkóztatásukat - szeretnék elősegíteni. Ennek tükrében javasolják, hogy a mozgáskorlátozottak gépkocsi-beszerzési és közlekedési támogatását növelje meg a kormány 2008-ban. Ennek a forrása pedig - tudatta a képviselő - a Miniszterelnöki Hivatal Központi Igazgatósága lenne.

Varga Mihály még hozzátette: az általa ismertetett kérdéskörök alkotják a Fidesz által benyújtandó módosítások gerincét, ezeket kezeli a párt kiemelt fontosságú vitapontokként. De - jelentette ki - ha bármelyik képviselőjük egyéb módosító javaslatot be szeretne nyújtani a költségvetéshez, azt természetesen bármikor megteheti.

 
egyéb oldalak
 
FIDESZ története
 
FIDESZ dokumentumok
 
Interjúk Orbán Viktorral
 
Galériák
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Naptár
2019. Január
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!