fidesz-orbanviktor
fidesz-orbanviktor
Életrajzok
 
Egyéb
 
FIDESZ felépítése
 
Orbán Viktor beszédei
 
Szavazás
Mi lesz a kormány sorsa?

2010-ig helyén marad
előrehozott választások lesznek
Gyurcsány távozik de a kormány marad
a népharag elsöpri erőszakos módon
a népszavazás hatására új választás
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Idő
 
számláló
Indulás: 2007-10-26
 
2006-os választási dal
 
Hírek
Hírek : Ésszerű, takarékos, erős államra van szükségünk

Ésszerű, takarékos, erős államra van szükségünk

xxx  2007.10.31. 15:36

Annak az alkotmányos eszközeit és módjait érdemes keresni, hogy az emberek minél hamarabb kiharcolhassanak maguknak egy előrehozott választást - nyilatkozta Orbán Viktor.

Az esetleges nagykoalícióval kapcsolatos kérdésre válaszolva Orbán Viktor rámutatott: 2006-ban az emberek úgy döntöttek, hogy ne a Fidesz, hanem az MSZP által felkínált program valósuljon meg. Az egy másik dolog, hogy a mai egyre gyötrőbb válsághelyzetből hogyan kell kisegíteni Magyarországot. Orbán Viktor úgy véli, hogy egyértelmű és világos válságkezelő programra van szükség. "Kormányozni nem lehet választói felhatalmazás nélkül. Pártok közötti hatalmi alkudozások és paktumok idegenek a mi világunktól. Ha az emberek felhatalmaznak bennünket rá, ha elfogadják a javaslatainkat, akkor szívesen kormányzunk. Ha ezt nem teszik, akkor viszont hagyjuk, hogy azok kormányozzanak, akiket erre az emberek felhatalmaztak" - jelentette ki a Fidesz elnöke.

Hozzáfűzte: a szocialistákkal ráadásul most azért is lehetetlen nagykoalíciót kötni, mert egyetlenegy olyan programelemük vagy személyük sincs, akit ha beemelnének egy nagykoalícióba, akkor az hozzá tudna tenni valami értékeset a munkához, inkább csak gyengítené azt. Ha valamivel kapcsolatban van közakarat Magyarországon akkor az az, hogy sürgősen abba kell hagyni a most zajló dolgokat. Gazdasági és politikai fordulatra van szükség, de ezt nem hajthatják végre azok, akik ebbe a mostani helyzetbe belevitték az országot - tette hozzá.

Semmifajta közösködés nem vállalható a mostani kormánykoalícióval semmilyen szinten, mert az ország tönkretételében odáig jutott a kormány, ami túl van minden bocsánatos bűn határán. A gazdaság állapota, az elhibázott költségvetések olyan súlyos hibák, amiket nem lehet toldozgatással-foltozgatással kijavítani. "Egy merőben új társadalom- és gazdaságpolitika szükséges ma Magyarországon" - jelentette ki Orbán Viktor.

Arra a kérdésre, hogy 2010-es vagy korábbi választásokra számít-e, a Fidesz elnöke úgy válaszolt: a mai magyar közélet kiszámíthatatlan. "Azt tudom, minek kellene lennie. Minél hamarabb egy másik választásnak" - jelentette ki. Az embereket becsapták, a demokrácia értékeit elsilányították, korrupcióban úszik az ország, a kormány képtelen arra, hogy a változásra érett területeket értelmes módon változtassa meg, tehát amit reformnak mond, az valójában csak káoszt idéz elő. A szociális válság elérte azt a határt, amit lassan elviselhetetlennek lehet tekinteni, a következő évi költségvetés pedig az ideinél egy sokkal rosszabb évet vetít előre. "Mire várunk még? Azt gondolom, hogy annak az alkotmányos eszközeit és módjait érdemes keresni, hogy az emberek minél hamarabb kiharcolhassanak a maguk számára egy előrehozott választást" - mondta a Fidesz elnöke.

Horn Gábor mondatát a múltból itt maradt gyöngyszemnek éreztem - válaszolta Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy mit szól a szabaddemokrata politikus azon kijelentéséhez, mely szerint egy Orbán Viktor nélküli Fidesz az SZDSZ szövetségese lehetne. Mint mondta, Horn Gáboréhoz hasonló kijelentéseket a nyolcvanas évek második felében, az egypártrendszerben lehetett tenni. A kilencvenes évek óta azonban Magyarországon politikai szabadság van és több párt, a pártoknak pedig tagjai és kongresszusuk, ahol megszavazzák, hogy kik legyenek a vezetőik.

"Egy másik párt nem tud abba beleszólni, hogy ki legyen egy tőle független párt vezetője, milyen legyen a programja, és nem is léphet fel azzal az igénnyel, hogy egy másik párt úgy alakítsa a saját arcát, programját, vezetői összetételét, hogy az egy másik pártnak tessék" - mutatott rá Orbán Viktor. Arra a kérdésre, hogy nem érezte-e ezt a kijelentést az SZDSZ részéről egy felajánlkozásnak, hogy szívesen kifarolna az MSZP-vel való hosszú együttműködésből, a Fidesz elnöke azt válaszolta: "biztos gusztus dolga, hogy nem éreztem annak."

A Fidesz elnöke elmondta: a népszavazást egy új időszámítás kezdetének tartja, lévén hogy ilyen jellegű, vagyis szociális tartalmú kérdéseket érintő népszavazás még nem volt Magyarországon. Olyan elementáris összefogás jöhet létre a népszavazás során, ami korábban nem volt, a kormány pedig olyan szervezettségű és mértékű népakarattal találhatja magát szembe, amire szintén nem volt még példa - tette hozzá.

A Fidesz egészségüggyel kapcsolatos elképzeléseiről úgy nyilatkozott: fontos, hogy a betegek tudják, hova kell fordulniuk, a várólistákat vissza kell szorítani a másfél évvel ezelőtti állapotra, és ne kelljen a járulékokon túl is fizetni, mert pusztán a járulékokból is meg lehet oldani az egészségügy finanszírozását. Ha a Fidesz meg fogja kapni a következő választáson az állampolgárok bizalmát, akkor a 2008-tól bevezetésre kerülő több-biztosítós rendszert is visszaállítanák a régire. Nem vagyunk a magánszolgáltatók ellen, de fenn kell tartani a köztulajdonban lévő, szolidaritási alapon működő egészségügyi rendszert - hangsúlyozta Orbán Viktor. Hozzáfűzte: Magyarország nem állhat át olyan rendszerre, amely az emberek öngondoskodását helyezi a középpontba.

Arra a kérdésre, hogy milyen államkoncepciót képzel el a Fidesz, Orbán Viktor elmondta: számára ez nem elvi, hanem gyakorlati kérdés, amely "úgy vetődik fel, hogy itt és most Magyarországon, nekünk magyaroknak milyen államra van szükségünk? A Fidesz szerint ésszerű méretűre szabott, takarékos és erős államra van szükségünk" - jelentette ki.

Az ésszerűség kapcsán példaként említette az egészségügyet, mondván: miután Magyarországon az emberek szociális helyzete több mint aggasztó, és sokan nincsenek abban a helyzetben, hogy meg tudják fizetni az egészségügyi szolgáltatást, az államnak szolidáris alapon kellene működtetnie a rendszert. Már a 2006-os választásokkor is vállalta volna a Fidesz, hogy a jelenleginél kevesebb adót és járulékot kérjen az emberektől. Ha pedig felhatalmazást kapnának a kormányzásra, akkor jelentős mértékben csökkenteni akarják az élőmunkát terhelő járulékot - jelentette ki Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke azt is elfogadhatatlannak tartja, hogy az állam egy vállrándítással intézi el, ha túllépi a költségvetésben megfogalmazott hiányt, illetve az Állami Számvevőszéknek azt az észrevételét, hogy több minisztérium büdzséje megbízhatatlan és hamis. A zárszámadás kapcsán az Állami Számvevőszék jelentéseit olvasva az ÁPV Rt. gazdálkodását is figyeli. Következmények nélkül találni olyan mondatokat a jelentésben, hogy a MOL-részvenyek értékesítésénél 5 milliárd forint bevételkiesés jelentkezik, hogy a kárpótlási jegyek bevonására létrehozott részvénytársaság működésénél 4 milliárd a hiány, vagy hogy a Bábolna-csoporttal kapcsolatban hozott döntések súlyos veszteségeket okoztak - mutatott rá Orbán Viktor.

Ezek a dokumentumok tehát egyértelműen és rendszeresen arról beszélnek, hogy közpénzeket herdálnak el, a hatalom gyakorlói pedig elsiklanak e tények fölött. Minek lehet ezt tekinteni, ha nem annak, hogy a pénzeket ellopják, és felelőtlenül gazdálkodnak vele? - tette fel a kérdést Orbán Viktor. Ha az állam így bánik az állampolgárok pénzével, akkor ez nem lesz tisztességesen működő ország. Ezen kell változtatni - fűzte hozzá.

A szocialisták azon javaslatára, mely szerint a parlamenti képviselők fizetését háromszorása emeljék fel, Orbán Viktor úgy reagált: a polgári oldal ezt a tervet kikéri magának. Semmivel sem lehetne jobban aláásni a közbizalmat, mint egy ilyen intézkedéssel, amely már a butaság határán is túl van. Egész egyszerűen képtelenség, és a parlament lejáratásának a veszélyét látom benne - szögezte le a Fidesz elnöke.

Azzal a felvetéssel kapcsolatban, hogy polgármesterek ne lehessenek a jövőben egyúttal parlamenti képviselők is, Orbán Viktor kijelentette: a Fidesz azt el tudja fogadni, hogy polgármesterek ne indulhassanak pártlistán, és ésszerűen lehetne szabályozni, hogy mekkora fizetést kapjanak azok, akik mindkét pozíciót betöltik. De a demokrácia korlátozását jelentené, ha városok és falvak lakóit megfosztanák attól a lehetőségtől, hogy egyéni jelöltként bejuttassák a parlamentbe azt, akit akarnak.

Orbán Viktor a javaslatcsomag kapcsán rámutatott: ezek az intézkedések nem segítenek a korrupcióval szemben, mert a korrupció oka nem arra a néhány kérdésre vezethető vissza, amit megcéloz a szocialisták javaslatcsomaga, hanem arra, hogy ellopják a pénzeket. "A pénzek eltüntetéséhez igazított minisztériumi működési rendszert hoztak létre. Tehát nem arról van szó, hogy kihasználtak valamilyen rést, hanem aszerint alakították ki egy államhatalmi szerv működését, hogy lehetségessé váljon ezeknek a pénzeknek az eltüntetése. Ezt maffiamódszernek nevezik" - jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve, hogy mindez felemészti a modern társadalmak alapját jelentő közbizalmat.

Orbán Viktor az erdélyi kampánykörútját érintő kritikákra elmondta: egyetért azzal, hogy a magyarországi politikusok ne avatkozzanak bele a határon túli magyarság ügyeibe, de Románia európai parlamenti választásokra készül, így természetesnek tartja, hogy az uniós politikusok - köztük például Wilfried Martens - részt vesznek a választási kampányban.

 
egyéb oldalak
 
FIDESZ története
 
FIDESZ dokumentumok
 
Interjúk Orbán Viktorral
 
Galériák
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Naptár
2018. December
HKSCPSV
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 

THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg    *****    Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    &#9819; ANELIATH &#9737; varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!