fidesz-orbanviktor
fidesz-orbanviktor
Életrajzok
 
Egyéb
 
FIDESZ felépítése
 
Orbán Viktor beszédei
 
Szavazás
Mi lesz a kormány sorsa?

2010-ig helyén marad
előrehozott választások lesznek
Gyurcsány távozik de a kormány marad
a népharag elsöpri erőszakos módon
a népszavazás hatására új választás
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Idő
 
számláló
Indulás: 2007-10-26
 
2006-os választási dal
 
Hírek
Hírek : Már több mint félmillió aláírás

Már több mint félmillió aláírás

xxx  2007.10.28. 12:20

Szombaton délelőtt színészek, sportolók, híres emberek csatlakoztak aláírásukkal a Szociális Népszavazás 2008 kezdeményezéshez a Szövetségesek Házában.

Tarlós István, a népszavazási kampány vezetője bevezetőjében elmondta, a támogató aláírások gyűjtése betekintést enged majd abba, hogy mekkora is a társadalmi támogatottsága a népszavazási kezdeményezésnek.

A félmillió támogató, amiről beszámolhatok most önöknek, már egy nagyon jelentős szám - húzta alá, hozzátéve: ez jelzi azt, hogy a népszavazás elindításának van értelmi és emocionális alapja is.

Kiemelte: a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj kérdése a legszélesebb társadalmi rétegeket érinti. Hozzátette: érezhető, hogy van egy olyan érzelmi kör, amelyik lejáratni igyekszik a népszavazás intézményét, így annak a védelméről is szó van már. Aláhúzta: a népszavazás intézményének lejáratása egyet jelent a demokrácia alapelveinek tagadásával.

Magukról a kérdésekről szólva úgy fogalmazott: "érezhetünk törekvéseket arra, hogy egyesek szeretnék ezeknek a tartalmát áttranszformálni". Mint elmondta, van a kérdéseknek közvetett üzenete is, mégpedig az, hogy bizonyos jelszavak, hívószavak kezdik elveszíteni az értelmüket. Példának a felzárkóztatás, esélyegyenlőség, vagy a reform fogalmakat hozta fel, melyek esetében - a mai szóhasználatban - erősen kétséges a szavak eredeti jelentéshez való köze.

Szólt arról is, hogy vannak olyan gondolkodók, akik azzal rémítgetik a lakosságot, hogy amennyiben sikeres lesz ez a népszavazás - és kénytelenek lesznek eltörölni a vizitdíjat, kórházi napidíjat, tandíjat -, akkor majd súlyos adóemelések várhatók. "Nagyon spekulatív, mögöttes szándékú és hamis gondolatok ezek, semmi közük az elemzéshez" - húzta alá Tarlós István. Hozzátette: ha megnézik, hogy az államnak mekkora bevétele származik a népszavazásra bocsátott intézkedésekből, akkor kiszámolható, hogy ezek elmaradása, eltörlése esetén szó sincs adóemelési kényszerről.

Kiemelte azt is, hogy növekvő ütemben vonul ki az állam az egészségügy, az oktatás finanszírozásából, ugyanakkor Magyarországon a legmagasabbak a központi adók a térségben. Tehát felmerül az a kérdés, ha ezekben az alapszolgáltatásokban az állam a lakossággal fizetteti meg mindennek az árát, akkor mire költi ezeket a hihetetlen magas adókat? Ha az állam nem látja el az ilyen alapfeladatait, hanem kifizetteti azokkal, akikkel évtizedekkel korábban kvázi szerződést kötött, akkor miről gondoskodik az állam? - sorolta kérdéseit, majd megjegyezte: ebben az esetben minden társadalmi szolidaritás megszűnik. "Akkor ki lehet tenni a táblát a határokon (...), hogy Magyarország Kft. vagy Magyarország Rt." - jelentette ki.

"Köszönöm tehát, hogy a megjelent művészek és európai, sőt világhírű sportolók eljöttek ide, vállalják nevükkel a népszavazást" - jelentette ki végül Tarlós István.

A Szociális Népszavazás 2008 kezdeményezéshez csatlakozott többek között Balázs Péter, Bánffy György, Blaskó Péter, Kovács P. József, Reviczky Gábor, Grosics Gyula, Kerényi Imre, és Raksányi Gellért is.

 
egyéb oldalak
 
FIDESZ története
 
FIDESZ dokumentumok
 
Interjúk Orbán Viktorral
 
Galériák
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Naptár
2019. Január
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!